Eerste duurzaamheidsverslag van Agoria

Waar staat de technologische industrie vandaag op het vlak van duurzaamheid en waar wil ze naartoe? Op technologyforabetterworld.be brengt technologiefederatie Agoria voor het eerst haar inspanningen, ambities en targets samen.

Onze klant

Technologiefederatie Agoria

Onze uitdaging

Het eerste duurzaamheidsverslag van de technologisch industrie in België realiseren

Onze oplossing

Een sustainability hub die de impact en engagementen van de sector bundelt en handvaten biedt voor technologiebedrijven die met duurzaamheid aan de slag willen gaan

Dedicated website

Agoria – de sectorfederatie voor de technologische industrie in België – groepeert en verdedigt de belangen van meer dan 2000 technologisch geïnspireerde bedrijven. Met haar kennis en expertise en via netwerking zet de federatie zich in voor de toekomst van de bedrijven.

In haar eerste duurzaamheidsverslag communiceert Agoria transparant over de impact van de sector op mens en planeet en over de oplossingen die de technologische industrie ontwikkelt om de klimaatopwarming en andere maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

Digitale sustainability hub

Het verslag heeft de vorm van een dedicated website – een sustainability hub – die toegankelijk is vanop de Agoria‐website. Op deze navigeerbare hub vind je:

  • de duurzaamheidsstrategie en de duurzame roadmap (inclusief engagementen, targets en KPI’s) van Agoria
  • interactieve grafieken die de impact in twaalf domeinen weergeven: van duurzame werkgelegenheid over klimaatverandering tot digitalisering en data-economie
  • duurzame projecten en initiatieven
  • inspirerende bedrijfscases

We creëerden ook een afgeleide navigeerbare pdf, die de inhoud gebald samenvat en stakeholders de kans geeft om het verslag integraal te downloaden en te doorbladeren.

Nulmeting

Dit eerste duurzaamheidsverslag is te beschouwen als een nulmeting. Het zal de komende jaren een belangrijke tool zijn om de vinger aan de pols te houden, de duurzaamheidsstrategie verder te verfijnen, ambities op te schroeven, KPI's te definiëren en duurzaamheid stelselmatig te integreren, zowel in de werking van Agoria als in de businessstrategie van haar leden.

Communicatietool

Het duurzaamheidsverslag is niet alleen bedoeld als rapporteringstool. Het is ook een strategische communicatietool waarmee de technologische industrie aan haar medewerkers, businesspartners, de media, de financiële wereld … bewijst dat ze een license to operate heeft.

Tot slot reikt het verslag waardevolle handvaten aan voor bedrijven binnen en buiten de technologische sector om zelf transparantie aan de dag te leggen en met duurzaamheid(sverslaggeving) aan de slag te gaan.