And the Award for Best Sustainability Report goes to …

Zowel Vandemoortele als Oxfam Fair Trade sleepte een award in de wacht op de uitreiking voor Best Belgian Sustainability Reports. Een mooie erkenning voor hun duurzame inspanningen!

March 6, 2024
No items found.

Drie nominaties

Het IBR (Instituut van de Bedrijfsrevisoren) reikte op 29 november de Awards for Best Belgian Sustainability Reports uit. Met drie nominaties voor twee rapporten op zak trokken we naar de awarduitreiking. Mét resultaat: Oxfam Fair Trade ging met de prijs voor Best First Sustainability Report aan de haal, uitgereikt door de vakjury.

Ook in de categorie Best Impact Sustainability Report, waarvoor het aanwezige publiek de beslissende stem uitbracht, vielen onze rapporten in de prijzen. Onder de grote bedrijven haalde Vandemoortele een mooie eerste plaats met hun geïntegreerd rapport. In de categorie ‘Andere bedrijven’ kaapte Oxfam Fair Trade de tweede plaats weg.

Over de awards

Tijdens deze negende editie reikte IBR zeven awards uit in verschillende categorieën. In de drie categorieën voor Best Impact Sustainability Report, onderverdeeld in grote bedrijven en andere bedrijven, kregen telkens twee finalisten de kans om het aanwezige publiek te overtuigen met een pitch. Na de stemming werden de winnaars bekendgemaakt: Vandemoortele en De Winning Maatwerk keerden met goud huiswaarts.

In vier categorieën selecteerde de vakjury, bestaande uit academici, economen, journalisten, auditors en afgevaardigden uit de publieke en sociale sector, de winnaar:

  • Best First Sustainability Report: Oxfam Fair Trade (andere bedrijven) & Schreder (grote bedrijven)
  • Best SDG 2030 Agenda: Schreder
  • Best Stakeholders Inclusiveness and Engagement: Elia Group
  • Best Creativity & Originality: De Winning Maatwerk

Het duurzaamheidsrapport van Oxfam

Oxfam Fair Trade, Belgische pionier in eerlijke handel, stippelde een ambitieuze duurzaamheidsstrategie uit. Voor hen zijn eerlijkheid en duurzaamheid onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bovendien is het nog niet gebruikelijk om in de fairtradesector over je ESG-impact (environment, social & governance) en inspanningen te rapporteren.

We zijn blij dat we er meteen in het eerste verslag al in zijn geslaagd om de lat heel hoog te leggen. Dat die inspanningen ook extern erkend worden, is extra leuk. De award van het IBR is daarbij de kers op de taart

Sophie Maeseele, sustainability consultant bij Pantarein

Het geïntegreerd rapport van Vandemoortele

Met dit eerste geïntegreerde rapport verankert Vandemoortele Group duurzaamheid in het hart van haar business. Een heldere duurzaamheidsstrategie met duidelijke commitments, targets en KPI’s vormt het kader om de ESG-progressie te implementeren en op te volgen. Vandemoortele hecht veel belang aan rapportering om haar stakeholders inkijk te geven in de stappen die ze zet om haar rol op te nemen in de klimaattransitie.

Lees hier meer over dit rapport.

Wil je graag aan de slag met je eigen duurzaamheidsstrategie? Contacteer ons via mail@pantarein.be of vraag naar een van onze consultants op 016 60 11 17.