Activatie en

 

communicatie

Je duurzaamheidsstrategie kan pas beginnen leven als je ze op een engagerende manier uitdraagt. Wij helpen je om je medewerkers warm te maken voor jouw duurzame visie, en we tekenen een gerichte strategie uit om overtuigend naar externe stakeholders te communiceren.

Visie

Klaar om het verschil te maken met jouw duurzame strategie? Als experten in duurzaamheid én communicatie brengen wij het beste van twee werelden samen. We kiezen de juiste tone of voice en brengen een positieve boodschap, zonder ook maar één moment aan greenwashing te doen. Zo maken wij jouw duurzame acties zichtbaar, zowel binnen als buiten je organisatie.

Aanpak

Het is zover: jouw duurzame strategie krijgt vorm in een rapport. Maar hoe moet dat eruitzien? Met een uitgekiend duurzaam narratief laten we jouw rapport dubbel renderen. We bouwen een mooie verhaallijn op en voegen inspirerende story’s toe waar je medewerkers zich in herkennen. Tegelijk communiceren we je prestaties transparant naar externe stakeholders. Met een gericht battle plan maken we jouw rapport aan de buitenwereld bekend, zodat jij een unieke plek kunt claimen in het hoofd en hart van je mensen.

Elk duurzaamheidsverslag van onze hand leest vlot en overtuigend: onze pennen kennen dit onderwerp als geen ander! Maar gerichte duurzaamheidscommunicatie omvat veel meer dan een rapport. Trek dus zeker ook aan onze bel voor nieuwsberichten, artikels, verslagen, wetenschapscommunicatie, advertentie-copy … Ook op visueel vlak stelen wij de show met prachtig uitgewerkte beelden en video’s. Van podcasts en explainervideo’s tot animaties, posters, brochures en natuurrapporten: wij brengen jouw duurzame verhaal tot leven!

Mits een extra zetje worden je medewerkers bovendien je grootste supporters. Interne activatie is key: dankzij gerichte communicatieacties en projecten zorgen we ervoor dat jouw mensen duurzaamheid mee uitdragen. Zo’n positieve houding kun je echter niet top-down opleggen: die moet bottom-up ontstaan, vanuit de mensen zelf. Via interne events, workshops, bevragingen … motiveren we jouw medewerkers om mee te werken aan duurzame projecten en rapporten, en zorgen we ervoor dat ze echte ambassadeurs worden.

Services

  • Greenwashingscan
  • Communicatiestrategie
  • Merkpositionering
  • Employee engagement-programma's
  • Externe communicatiecampagnes